Een prima werkgever

Bij Attema maak je ‘t!

Innovatief, marktgericht, professioneel en sociaal zijn dé kernwaarden van Attema. De kennis, ervaring en inzet van onze mensen bepalen in belangrijke mate het succes van onze organisatie. Daarom is ons personeelsbeleid erop gericht om ieders mogelijkheden zo optimaal mogelijk te benutten en de talenten van onze medewerkers te stimuleren. Om dit te bereiken zorgen wij voor een goede begeleiding en bieden wij je volop mogelijkheden om op een bevredigende manier vorm te geven aan je toekomst.

Introductie en begeleiding

Om je zo snel mogelijk vertrouwd te maken met de Attema-organisatie en je nieuwe collega’s hechten we veel waarde aan een goede en uitgebreide introductie. Dat betekent dat je de eerste dagen / weken een individueel inwerkprogramma, afgestemd op jouw functie binnen ons bedrijf, zult doorlopen. Op deze manier heb je snel inzicht in onze visie, cultuur en werkwijze en zul je je snel thuis voelen bij Attema.

Volop mogelijkheden

Bij Attema krijg je alle kansen om je talent ten volle te benutten. Met behulp van scholing laten we onze medewerkers meegroeien in de ontwikkelingen. Je loopbaanmogelijkheden zijn afhankelijk van je eigen ambities, inzet en talenten. Promotie, verbreding of verandering van functie? Bij Attema kun je alle kanten op! Bij iedere vacature kijken we eerst naar de talenten in eigen huis.

De juiste condities

Natuurlijk is het belangrijk dat onze mensen zich thuisvoelen bij Attema. In ons bedrijf vind je een prettige werksfeer en een enthousiast, collegiaal team. Attema heeft een open cultuur: we zijn erg geïnteresseerd in de mens achter te medewerker.

Prima arbeidsvoorwaarden:

Een goed loon, een ruim aantal verlofdagen en zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn naar onze mening de ingrediënten om een duurzaam dienstverband aan te gaan, dat gekenmerkt wordt door succes, kwaliteit, creativiteit, inzet, motivatie en plezier.