Historie

Hij vond dat de installateurs van toen zich te weinig vernieuwden. Daarom startte Gijs Attema in 1959 zijn eigen installatiebedrijf in Gorinchem. Met zijn voortvarende aanpak en innovatieve ideeën, wist hij zich al snel te onderscheiden. Terwijl z’n collega’s trouw vasthielden aan de bakelieten inbouwdozen, experimenteerde hij al met de ongekende mogelijkheden van kunststof. Daarmee legde hij onder meer de basis voor de ronde, thermoplastische inbouwdoos.

Aangemoedigd door het succes van de nieuwe generatie inbouwdozen werd op 31 maart 1966 de B.V. Kunststoffenindustrie Attema opgericht. Al snel zagen hier ook vele andere praktische kunststof (half)producten het levenslicht. En met de komst van de extrusie-afdeling in 1978 namen de mogelijkheden om nog beter in te spelen op vragen vanuit de markt alleen maar toe. In datzelfde jaar werd Attema ook nog eens voor 100% aandeelhouder van het Belgische spuitgietbedrijf Ideal Plastic Works in Erembodegem.

Om de groeiende vraag en voorspoedige groei bij te kunnen benen, moest er in de loop der jaren steeds verder worden uitgebreid en gemoderniseerd. Met de ingebruikname van het nieuwe magazijn en hoofdkantoor in 1999, was Attema klaar om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te gaan. Sindsdien zijn er al vele nieuwe, oplossingen geïntroduceerd. Niet alleen binnen de installatietechniek en de bouw maar ook in de infra wereld en op het gebied van special products. Ondertussen wordt er al weer hard gewerkt aan vernieuwende ideeën voor de veranderende wereld van morgen.

Tijdlijn Attema