Overname Attema B.V. door Duitse KAISER GROUP

vrijdag 1 september 2017

PERSBERICHT

KAISER GmbH & Co. KG Schalksmühle versterkt haar positie in Nederland en België. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 heeft KAISER alle aandelen verworven van ATTEMA B.V. in Gorinchem en haar Belgische dochter-onderneming in Erembodegem.

KAISER, met haar hoofdkantoor in Schalksmühle en haar dochterondernemingen AGRO (Zwitserland, China) en HELIA (België), staat garant voor een hoge productkwaliteit voor marktgerichte installatieoplossingen. Met ATTEMA groeit de KAISER Groep naar ruim 500 medewerkers.

Als onafhankelijk, door de eigenaren geleid, familiebedrijf biedt KAISER een breed assortiment aan van ruim 4.000 artikelen op het gebied van inbouw, hollewand en betonbouw, alsmede kabelwartels via haar internationaal georiënteerd distributienetwerk. Als innovatieve systeemaanbieder biedt KAISER ook praktijkoplossingen, voor energie-besparing, brand-, geluid-, en stralingsbescherming. Ook voor de renovatie in bestaande gebouwen zijn er oplossingen voor de installateur en de industrie.

ATTEMA is opgericht in 1966 en is een toonaangevende producent van innovatieve oplossingen in de marktsegmenten installatie, (telecom)infra, special products en bouw. ATTEMA, met haar 150 medewerkers, zal de Nederlandse markt als onafhankelijke entiteit van de KAISER-groep onder de bekende merknaam blijven bedienen.

“Met ATTEMA versterken wij onze positie in Europa op het gebied van elektrotechnische installatiematerialen voor gebouwen en bieden wij onze klanten in Nederland en België een uitgebreider productportfolio en een nog betere service. Tegelijkertijd bieden ATTEMA’s toekomstgerichte innovatieve oplossingen onze klanten een duidelijke meerwaarde op alle markten, aldus Burkard Kaiser, CEO van KAISER.”

“ATTEMA, als middelgrote onderneming met vernieuwende ideeën voor de toekomst, past perfect in de structuur van de KAISER-groep. De internationale aanwezigheid van de KAISER-groep geeft ons toegang tot zowel bestaande als nieuwe markten. Wij verheugen ons op de samenwerking met onze nieuwe collega’s, vertelt Ton de Hoog, CEO van ATTEMA.”

Voor meer informatie over de KAISER GROUP kunt u terecht op: www.kaiser-elektro.com