John Vette van Logus Prefab. “Attema past goed bij onze visie op snelheid en kwaliteit.”

dinsdag 21 april 2015

Logus Prefab is een begrip in prefab-oplossingen. In twee grote fabriekshallen in het Belgische Hamont-Achel maakt het bedrijf onder meer complete badkamers die volgens het plug-and-play principe geïnstalleerd kunnen worden. Adjunct-directeur John Vette over de belangrijkste succesfactoren: “Alles draait om leveringsbetrouwbaarheid en constante kwaliteit. Daarom ook gebruiken wij de inbouwdozen van Attema.”

De badkamermodules van Logus Prefab zijn alleszins compleet. “De opdrachtgever hoeft de modules alleen nog maar aan te sluiten op de riolering, de waterleiding en het elektriciteitsnet. Alles zit er al op en aan: kranen, bad, douchewanden, noem maar op.” De uitvoering kan sterk gestandaardiseerd worden. “We focussen op marktsegmenten met repeterende elementen, zoals hotels, studentenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken.” Standaard betekent hier zeker niet star. “Als bijvoorbeeld een hotelketen binnen een reeks van badkamers specifieke wensen heeft – denk aan maatvoering en materialen -, dan kunnen we daar probleemloos aan voldoen. We gaan voor de totale ontzorging.”

Twaalf tot zestien badkamers per dag

Het bedrijf heeft ruim dertig mensen in dienst en is al negen jaar actief, waarvan de laatste zes jaar onder de naam Logus Prefab. Van meet af aan wordt voor de elektrotechnische installaties gebruikgemaakt van Attema-dozen. Die keuze is bewust gemaakt. “Attema past goed bij onze visie op snelheid en kwaliteit. Wij werken hier volgens het automotive-concept: de modules worden in een lijn gemaakt. Op die manier kunnen we twaalf tot zestien complete badkamers per dag afleveren. De productiesnelheid is een factor van betekenis. We kijken zelfs hoe we samen met de leveranciers de verpakkingen kunnen reduceren, zodat we niet te veel tijd kwijt zijn met het uitpakken van de onderdelen. Daarnaast is het belangrijk dat we een constante kwaliteit leveren. Als je bijvoorbeeld voor één project zo’n zevenhonderd badkamers moet leveren, dan luistert dat heel nauw.”

Universele materialen

Logus Prefab heeft ook een showroom in Vlissingen en bedient zowel de Nederlandse als de Belgische markt. Dit jaar nog zal het bedrijf ook de Duitse markt gaan bedienen. “Daarin zijn we onderscheidend. We kunnen gemakkelijk schakelen tussen de verschillende nationale normen ten aanzien van bijvoorbeeld riolering, brandveiligheid en geluid. Hopelijk komt er straks een eenduidige Europese regelgeving.” Dat zou inderdaad gemakkelijker zijn. Gelukkig is dat gemak er al wel bij de elektrotechnische installatie. “De materialen van Attema zijn universeel toepasbaar.”

Efficiënte oplossingen                                                                                   

Logus Prefab gebruikt nu de UHW50 halogeenvrije inbouwdozen, maar blijft zoeken naar nóg efficiëntere oplossingen. Ook in die zoektocht speelt Attema een rol. “Attema geeft goede adviezen op technisch gebied en heeft ons nu laten kennismaken met de voorbekabelde dozen.” Deze dozen hebben in de installatiepraktijk bewezen dat ze een bijdrage leveren aan nog meer snelheid en tijdwinst en daar heeft Vette natuurlijk wel oren naar. “We gaan de voorbekabelde dozen nu testen in de productie.”

 

Lees meer over Logus Prefab op www.logusprefab.com.