Ondergrondse kabeldoos met gietharspakket: simpel, snel en schoon

maandag 10 juni 2013

Ondergrondse lassen worden normaal gesproken uitgevoerd in kabelgietmoffen. Dit is arbeidsintensief en lastig voor de installateur die gewend is met aftakdozen te werken.

Ondergronds zonder geknoei

Attema heeft op basis van de aftakdoos AK1-IP65 een compleet gietharspakket (artikelnummer 2511) samengesteld zodat de monteur in het werk alles bij de hand heeft. De AK1 aftakdoos heeft twee uitgangen op elke zijde zodat kabels naar alle richtingen gelegd kunnen worden. Dat betekent groot montagegemak en sneller werken. Met M25 wartels worden grondkabels tot Ø 17 mm snel en stevig gefixeerd. De giethars kan zonder knoeien in de open doos gegoten worden (i.p.v. gieten in een klein gaatje). Met de meegeleverde handschoenen houdt u schone handen. Dankzij de waterdichte deksel kan er géén vloeibare hars ontsnappen en kan de doos direct na het sluiten worden ingegraven. Het uithardingsproces kan beginnen. Dat geeft u een enorme tijdwinst.

Het AK1 M25 Gietmofpakket voldoet aan norm EN 50393 voor ondergrondse lasmoffen (lasmoffen met gel voldoen hier niet aan!).

Voor meer informatie kunt u onze online installatiecatalogus raadplegen of contact opnemen met onze afdeling Verkoop op nummer 053 850 520.